Τρισδιάστατη οπτικοποίηση των επιπτώσεων του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 στον παραδοσιακό οικισμό της Βρίσας με έμφαση της δημιουργίας 3d animation - Λαχανά, Βασιλική (2022)
η συγκεκριμένη πτυχιακή έχει ως στόχο η δημιουργία 3D χαρτών ενός τομέα του οικισμού της βρίσας στις 12 Ιουλίου 2017 εστιάζοντας στην εφαρμογή νέων μεθοδολογιών της γεωπληροφορικής καθώς και στα αποτελέσματα που προέκυψαν έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία. μέσω των εφαρμογών γεωπληροφορικής καταφέραμε να δημιουργήσουμε ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα των κτιρίων της περιοχής αυτής που υπέστη τις καταστροφές, ψηφιοποιώντας τα μέσω του ορθοφωτοχάρτη και του ψηφιακού μοντέλου επιφάνειας (dsm). επιπρόσθετα, τα τρισδιάστατα νέφη σημείων από επίγειες σαρώσεις γεωαναφέρθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την γεωαναφορά των τρισδιάστατων νεφών σημείων που προέκυψαν από επίγεια φωτογραμμετρία. τα γεωαναφερμένα τρισδιάστατα νέφη σημείων υπέστησαν « καθαρισμό» με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε τρισδιάστατες οπτικοποιήσεις. τέλος, για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας τρισδιάστατων οπτικοποιήσεων αξιοποιήθηκε η τεχνική του 3d animation απεικόνιση με την οποία δημιουργήθηκαν μια σειρά από βίντεο για τις επίγειες σαρώσεις και τα νέφη από την επίγεια φωτογραμμετρία.