Ανάδειξη στρατηγικών προβολής και επικοινωνίας μέσω του μάρκετινγκ plan: η περίπτωση της Coca-Cola - Γκίνι, Μπενίτα (2022)
Η εργασία αυτή έχει ως θέμα την παγκόσμια εταιρία αναψυκτικών κοκα κόλα και κυρίως δίνεται έμφαση στις στρατηγικές προώθησης που χρησιμοποιεί από την ίδρυσή της το 1892 έως και σήμερα, και πώς οι στρατηγικές αυτές την καθιέρωσαν σαν την πρώτη εταιρία αναψυκτικών παγκοσμίως , δινοντάς της το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στον κλάδο.Πριν γίνει λόγος για την κοκα κολα όμως , αναφέρομαι στο ''μάρκετινγκ'' , τη ''διαφήμιση'' το ''μίγμα μαρκετινγκ'' και δίνω τους ορισμούς των εννοιών αυτών. Έπειτα επικεντρόνομαι στην διαφήμιση. Ξεκινάω με το πώς και από που ξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια με απλές τοιχογραφίες , με τους κήρυκες στην αρχαία Ελλάδα, την ανακάλυψη της τυπογραφίας το 1438 και την πρώτη διαφήμιση σε εφημερίδα στην Αγγλία το 1657 και φτάνω μέχρι το σήμερα και στις πολλές μορφές που εξελίχθηκε. Ακολουθεί μία σύντομη ιστορική αναδρομή στον τρόπο σημιουργίας του γνωστού σε όλους μας αναψυκτικο της κοκα κολα, και στο πως ιδρύθηκε και από ποιους η εταιρεία.Στα επόμενα κεφάλαια μελετούνται αρχικά οι πολλες και γνωστές διαφημίσεις της κοκα κόλα και γίνεται λόγος για τα σλόγκαν που έχουν μείνει στη μνήμη όλων μας όπως το ''taste the feeling''.Ύστερα επικεντρώνεται η εργασία στις δίαφορες στρατηγικές προώθησης που χρησιμοποιεί σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία του μείγματος μάρκετινγκ αλλά και την glocal πολιτική που χρησιμοποιεί σε κάθε χώρα που υφίσταται. Ακολουθεί η μελέτη εργαλείων όπως η Swot analysis που ουσιαστικά μας δείχνει τις δυνάμεις , τις αδυναμίες , τις ευκαιρίες και τις απειλές που μπορεί να αντιμετωπισει η εταιρία. Η ανάλυση Pestel που μας δείχνει απο ποιούς παράγοντες μπορει να επηρεαστεί η εταιρία (πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς , τεχνολογικούς, περιβαλλοντικούς και νομικούς). Η ανάλυση Porter που μας δείχνει τις απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσει η κοκα κολα όπως απο τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο,απειλές από ανταγωνιστές , απειλές από υποκατάστατα προ΄ι΄όντα αλλά και από την διαπραγματευτική δύναμη των προμηθευτών. Τέλος αναλύεται η μήτρα Ansoff πάνω στην κοκα κολα. Κλείνω με τα συνολικά μου συμπεράσματα για την εταιρεία και δινεται η βιβλιογραφία.