Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου και η αποτελεσματικότητα του φοροελεγκτικού μηχανισμού στα πλαίσια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής - Νεαμονίτης, Κωνσταντίνος (2022)
Σε όποια εποχή και αν ανατρέξουμε, σε περίοδο ευημερίας και ευμάρειας ή σε περίοδο κρίσης και ανέχειας, ο περιορισμός του δημόσιου χρέους, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης αποτελούσαν και θα αποτελούν διαχρονικούς στόχους κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων από τη Φορολογική Διοίκηση και μέσω αυτής ο περιορισμός του κρατικού ελλείμματος και η βελτίωση της κοινωνικής συνοχής αποτελεί έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.