Ταλίμι και τρίπατος: δύο παραδοσιακοί χοροί της Χίου και η συμβολή τους στη διαμόρφωση της συλλογικής ταυτότητας: σχεδιασμός ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Παληά, Χριστίνα (2022)
Η παρούσα εργασία αποτελείται από δύο μέρη: το λαογραφικό και το εκπαιδευτικό. Στο πρώτο εξετάζεται ο ρόλος δύο παραδοσιακών χορών της Χίου στη διαμόρφωση της συλλογικής ταυτότητας των ντόπιων. Για τον σκοπό αυτό αρχικά παρουσιάζεται βιβλιογραφική ανασκόπηση πρόσφατων ερευνών με συναφές αντικείμενο. Ακολουθεί η παρουσίαση, ανάλυση και ερμηνεία του υλικού που συνελέγη με εθνογραφική μέθοδο. Το δεύτερο μέρος της εργασίας αφορά μια προσπάθεια σχεδιασμού ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς. Η προσέγγιση των χορών γίνεται από λαογραφική άποψη, ενώ για τον σχεδιασμό του ψηφιακού αντικειμένου γίνεται εφαρμογή των αρχών της πολυμεσικής θεωρίας. Το ψηφιακό αντικείμενο αξιολογείται από μια ομάδα ειδικών ώστε να διαπιστωθεί πώς ο παραδοσιακός χορός μπορεί να διδαχτεί εξ αποστάσεως.