Αντιλήψεις καταναλωτών για την ποιότητα νωπών αγροδιατροφικών προϊόντων: η περίπτωση καταναλωτών στην βιολογική λαϊκή αγορά Νέου Ηρακλείου - Γκορόγιας, Χρήστος (2022)
Στην παρούσα εργασία, το επίκεντρο του θέματος αποτελεί η ανάλυση των αντιλήψεων των καταναλωτών σχετικά με την ποιότητα των νωπών αγροδιατροφικών προϊόντων. Αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των βιολογικών και αγροτικών προϊόντων, καθώς και ποια συστήματα διασφάλισης ποιότητας εφαρμόζονται, με απώτερο σκοπό την ασφαλή διάθεση τους στην αγορά. Παράλληλα, αναλύεται η συμπεριφορά των καταναλωτών και με ποιες παραμέτρους προβαίνουν στις επιλογές τους, όσον αφορά τις αγοραστικές τους συνήθεις. Στο ερευνητικό μέρος της εργασίας, αναλύονται οι απόψεις των καταναλωτών στη βιολογική λαϊκή αγορά του Νέου Ηρακλείου. Οι δυσκολίες της έρευνας, ουσιαστικά ήταν το ωράριο λειτουργίας της (3 ώρες κάθε Τρίτη). Το δείγμα αποτέλεσαν άτομα διάφορων ηλικιών, και φύλου, όπου στο μεγαλύτερο ποσοστό ανήκαν στη μεσαία τάξη βάσει του εισοδήματος τους, ενώ οι περισσότεροι είχαν λάβει ανώτατη πανεπιστημιακή μόρφωση. Διατυπώνονται οι απόψεις τους, όσον αφορά την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της για τα προϊόντα. Επιπρόσθετα, αναλύονται οι καταναλωτικές τους προτιμήσεις και με ποια κριτήρια επιλέγουν τις συγκεκριμένες αγορές.