Μια προσέγγιση ψηφιακής αφήγησης για το μάθημα του ηλεκτρισμού, στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση - Μεταξάς, Γεώργιος (2022)
Στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να μπορέσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων να έρθουν σε επαφή με τις Φυσικές Επιστήμες (Φ.Ε.). Βασικός σκοπός, είναι η απόκτηση γνώσεων για τις Φ.Ε., εντός των σχολικών τάξεων, μέσα από μια διδακτική διαδικασία, η οποία θα χαρακτηρίζεται περισσότερο ως μαθητοκεντρική και πολύ λιγότερο ως παραδοσιακή διδασκαλία με επίκεντρο τον εκπαιδευτικό. Ουσιαστικά, οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα διδακτικό πλαίσιο, όπου πρωτίστως θα διδάσκονται βασικές γνώσεις των Φ.Ε., βάσει των οποίων, οι μαθητές, θα έρχονται σε επαφή με διάφορα φυσικά φαινόμενα και θα αναγνωρίζουν την σημασία που έχουν για αυτούς στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, όμως η εν λόγω διδασκαλία θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, που να βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, της κριτικής τους ικανότητας, την εξοικείωση τους, ανάλογα και με την ηλικία τους, με την επιστημονική μεθοδολογία, την πειραματική και εργαστηριακή δραστηριότητα και φυσικά την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους.