Σχεδίαση ομαδικής δραστηριότητας, απευθυνόμενη σε ασθενείς με άνοια, χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα - Ντουρμετάκη, Μαρία (2022)
Εδώ και χρόνια έχουν παρατηρηθεί τα οφέλη των μη φαρμακευτικών τρόπων παρέμβασης στην ποιότητα ζωής των ασθενών με άνοια. Ένας από αυτούς είναι η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες οι οποίες στοχεύουν είτε σε ψυχική ισορροπία είτε σε σταθεροποίηση της γνωστικής έκπτωσης των ασθενών. Το πλαίσιο του συστήματος είναι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όπου και πραγματοποιούνται τέτοιου τύπου ομαδικές δραστηριότητες ενώ οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι είναι τόσο οι ασθενείς όσο και οι θεραπευτές οι οποίοι καθοδηγούν και συντονίζουν καθ’ όλη τη διαδικασία. Στόχος της διπλωματικής θα είναι η σχεδίαση ενός συστήματος με γνώμονα τις αρχές του game design, που θα ωθεί τους ασθενείς στη συμμετοχή, θα αυξάνει την πνευματική τους διέγερση ενώ παράλληλα θα είναι ένα εργαλείο για τον θεραπευτή. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με χρήση ψηφιακών μέσων όπως οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών αντικειμένων για την ανατροφοδότηση του συστήματος από τους χρήστες.