Σχεδιασμός πολυθρόνας εσωτερικού χώρου με τη χρήση της ιαπωνικής τεχνικής sashimono - Ασημακοπούλου, Δομνίκη (2022)
Σχεδίαση συστήματος πολυθρόνας εσωτερικού χώρου, με επιρροές από οργανικές μορφές, σε αρμονία με την φύση και τον άνθρωπο. Το σύστημα θέλουμε να είναι λειτουργικό, με πρακτικό σχεδιασμό και ευελιξία ως προς τους χώρους χρήσης του. Η κατασκευή του επίπλου θα έχει επιρροές από παραδοσιακές τεχνικές της Ιαπωνίας, συγκεκριμένα για την δημιουργία της πολυθρόνας θα χρησιμοποιηθεί εξολοκλήρου η τεχνική sashimono (παραδοσιακή τεχνική ένωσης δύο κομματιών ξύλου χωρίς τη χρήση καρφιών) για την ένωση των επιμέρους κομματιών του συστήματος. Στην εργασία αυτή θέλουμε να μελετήσουμε και να αναλύσουμε την τεχνική shashimono σε διαφορετικά υλικά και διαφορετικά είδη ενώσεων(αρθρώσεων), όσο αναφορά την αντοχή τους, τη διάρκεια ζωής τους. Σκοπός της εργασίας είναι να μελετήσουμε αυτή την τεχνική και να δημιουργήσουμε μια ευκαιρία για την παγκόσμια αγορά.