Identity and access management for e-government services in the European Union – state of the art review - Konstantinidis, Giannis; Κωνσταντινίδης, Γιάννης (2022)
Οι έννοιες, οι αρχές, οι μηχανισμοί και οι τεχνολογίες Διαχείρισης Ταυτότητας και Πρόσβασης (Identity and Access Management - ΙΑΜ) διασφαλίζουν ότι τα σωστά άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους σωστούς πόρους τη σωστή στιγμή για τους σωστούς λόγους. Λειτουργούν ως το θεμέλιο για την υποστήριξη των στόχων των οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών, την ιδιωτικότητα και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι επιστημονικές έρευνες και οι βιομηχανικές δημοσιεύσεις παρέχουν αρκετό περιεχόμενο σχετικά με την περιοχή του IAM. Ωστόσο, συνήθως επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα ζητήματα και αποφεύγουν να παρέχουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ελάχιστες συσχετίσεις με τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αυτή η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία σκοπεύει να ενοποιήσει τις θεμελιώδεις πτυχές του IAM, να καθορίσει τις τρέχουσες εξελίξεις στο IAM και να τις συσχετίσει με την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).