Οικονομικές σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας: συνεργασία και ανταγωνισμός - Αγιασμένου, Αικατερίνη (2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τις οικονομικές σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την άνοδο του Vladimir Putin και του Recep Tayyip Erdoğan στην ηγεσία των δύο χωρών. Μέσω της θεωρίας της αλληλεξάρτησης επιδιώκεται να καταδειχτεί ο βαθμός αλληλεξάρτησης των δυνάμεων και να διερευνηθεί κατά πόσο η οικονομική αλληλεξάρτηση μειώνει τις εντάσεις. Η σχέση της Ρωσίας με την Τουρκία πράγματι χαρακτηρίζεται από συνεργασία και ανταγωνισμό λόγω της πολύπλοκης φύσης της αλληλεξάρτησης τους και παράγοντες ασφάλειας εξηγούν αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, παρά τις εντάσεις τα δύο κράτη κατάφεραν να συνεργαστούν οικονομικά σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός και η ενέργεια.