Η γέννηση και η δράση του Ισλαμικού Κράτους: περιφερειακές και διεθνείς αντιδράσεις - Στέφου, Παρασκευή (2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία καταπιάνεται και εξηγεί το φαινόμενο του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» μέσα από τη γέννηση, τη γοργή του ανάπτυξη και την δράση του μέχρι και σήμερα, καθώς και μέσα από την αντίδραση των διεθνών και περιφερειακών δρώντων στην εξάπλωση της τρομοκρατικής δράσης του και προσπαθεί να δώσει πιθανούς τρόπους περιορισμού ή και ανάσχεσης , της δράσης αυτής.