Περιβαλλοντική υποβάθμιση του ποταμού Ασωπού, συνέπειες και προτάσεις για αποκατάσταση: συγκρίσεις με περιπτώσεις υποβάθμισης σε Ελλάδα, Ευρώπη ή αλλού - Κοιλιάς, Ιωάννης (2022)
Το κύριο θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση της ΛΑΠ Ασωπού. Οφείλω να πω ότι από την παιδική μου ηλικία με κέντριζαν τα μεγάλα ποτάμια της Γης, και η περιβαλλοντική, κοινωνική, & οικονομική τους επίδραση στις περιοχές που τα περιβάλλουν τοπικά, και παγκόσμια συνολικά. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια με απασχολεί αρκετά το προσφυγικό, και οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, γενικά. Αυτοί οι λόγοι με οδήγησαν στο να εισάγω τη σύγκριση της περίπτωσης υποβάθμισης της ΛΑΠ Ασωπού με περιπτώσεις υποβάθμισης σε ΛΑΠ σε άλλες χώρες.