Βελτιστοποίηση του συστήματος μεταφοράς των ΑΣΑ στη νήσο Λήμνο - Αλεμνάς, Χρίστος (2022)
Στις μέρες μας, η έννοια της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η έλλειψη οργανωμένου εθνικού σχεδιασμού, εμποδίζει πολλές φορές, την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των ΑΣΑ , που θα σέβεται το περιβάλλον, και θα εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες των πολιτών. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας , διερευνάται το θέμα της βελτιστοποίησης του παρόντος συστήματος μεταφοράς των ΑΣΑ στη νήσο Λήμνο. Λαμβάνοντας υπόψη, τα κριτήρια του θέτει η αρμόδια νομοθεσία, προτείνονται τρόποι ώστε ένα νέο σύστημα μεταφοράς να αποτελεί μία οικονομικότερη λύση από αυτή που εφαρμόζεται σήμερα.