Στρατηγικός σχεδιασμός marketing και διαχείριση κρίσεων στην περιφέρεια Ιονίου - Πάπιστα, Καλλιόπη (2022)
Ο τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας και η σημασία που έχει σε πολλές χώρες υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών δεν μπορεί να υποβαθμιστεί και πολύ λιγότερο να αγνοηθεί. Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιφερειών είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που συνεχώς αποκτά συνεχόμενη βαρύτητα όσο αφορά την αστική ανάπτυξη αλλά και την περιφερειακή. Στην παρούσα εργασία θα αναφερθούμε στη διαχείριση κρίσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιφέρεια Ιόνιων νήσων. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το φαινόμενο του τουρισμού και πως εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε κατά τις χρονικές περιόδους. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τουριστική ανάπτυξη και πως ορίζεται διαχρονικά και επιδρά το τουριστικό marketing. Στο κεφάλαιο τρία παρουσιάζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός και η ανάλυση των Ιόνιων Νήσων καθώς και οι στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται η διαχείριση κρίσεων που διαπερνά τον τουρισμό, ο κορονοιός, η παραβατικότητα, η ρύπανση και άλλα φαινόμενα. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται η έρευνα που διεξήλθε και έπειτα τα αποτελέσματα της έρευνας με τα συμπεράσματά της. Η πανδημία ως εκ τούτου ,έφερε σαν αποτέλεσμα σημαντικές αυξομειώσεις στην τουριστική ζήτηση των νήσων που συνάμα με τα υπόλοιπα προβλήματα που διέπουν την περιφέρεια δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων, καλώντας τους τουριστικούς προορισμούς να αναδιαμορφώσουν την ήδη υπάρχουσα τουριστική προσφορά (τιμές , καθημερινότητα, εργασία, σχέσεις ντόπιων με τους επισκέπτες) .Επιπλέον , βάση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε πως ο κορονοίος επιδρά σημαντικά στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των νησιών του Ιονίου.