Στρατηγικός σχεδιασμός και διαχείριση του θαλάσσιου τουρισμού - Τριανταφύλλου, Τριανταφυλλιά (2022)
Ο τομέας του τουρισμού κατάφερε να επιτύχει μία ανοδική πορεία από χρόνο σε χρόνο. Ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσίασαν οι ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού τα τελευταία χρόνια με κυρίαρχη αυτή του Θαλάσσιου τουρισμού. Η παρούσα κατάσταση της πανδημίας του Covid-19 έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα τόσο στις οικονομίες των χωρών παγκοσμίως όσο και στην ψυχολογία των ανθρώπων. Παρόλα αυτά ο θαλάσσιος τουρισμός και ιδιαίτερα ο τομέας των σκαφών αναψυχής μπορεί να αναγεννηθεί και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια αντιμετωπίζοντας τυχόν καταστάσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Στόχος της εργασίας είναι η διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης στον κλάδο του yachting τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού ακόμη και αν αυτές βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλύεται η αγορά του yachting τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και από της ζήτησης. Υπάρχει επίσης καταγραφή των φορέων οι οποίοι συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου περιλαμβάνοντας πληροφορίες για το έργο τους στο πέρασμα των χρόνων. Επιπλέον ελέγχονται οι προοπτικές εξέλιξης του τομέα ιδιαίτερα στον Νομό της Αττικής αξιολογώντας τις υποδομές καθώς και την ανάγκη συμμετοχής των φορέων στην περιοχή με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Τέλος διατυπώνονται τα συμπεράσματα καθώς και τα μέτρα πολιτικής τα οποία έχουν εξέχουσα σημασία για την αναβάθμιση αλλά και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στον κλάδο του yachting διατηρώντας την Ελλάδα σε ανταγωνιστική θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.