Ο οργανισμός FRONTEX και η δράση του στο προσφυγικό ζήτημα - Παπουτσής, Βασίλειος (2022)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, που ιδρύθηκε το 2004 για να διαχειριστεί τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών συνοριοφυλάκων για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της. Η εργασία μελετάει τα βασικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, την ενίσχυση και διεύρυνση των καθηκόντων του με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1624 και τη συμβολή του στο προσφυγικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.