Εκπαιδευτικές πολιτικές και εκπαιδευτικά εργαλεία για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: η ευρωπαϊκή εμπειρία και η ανάδειξη επιτυχημένων εφαρμογών - Ματθαιάκη, Έρρικα (2022)
Στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία γίνεται ανάλυση των εκπαιδευτικών πολιτικών και εκπαιδευτικών εργαλείων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ομάδες που επικεντρώνεται η εργασία είναι τα άτομα με σύνδρομο Down και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης ή τυφλά. Παρά το γεγονός ότι διαφέρουν μεταξύ τους τα παραπάνω άτομα, οι εκπαιδευτικές πολιτικές και τα εκπαιδευτικά εργαλεία προσαρμόζονται σε κάθε παιδί με ΕΕΑ διαφορετικά.