Ο σεξισμός και ο εξευρωπαϊσμός των εθνικών κοινωνιών - Παπαδοπούλου, Χριστίνα (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάει το φαινόμενο του σεξισμού στις ευρωπαϊκές κυρίως κοινωνίες και τον ρόλο του εξευρωπαϊσμού στο πλαίσια της προάσπισης των δικαιωμάτων των δύο φύλων και της προαγωγής της ισότητας. Ο εξευρωπαϊσμός στον τομέα της ισότητας των φύλων θεωρείται ως η οικοδόμηση πανευρωπαϊκών κανόνων και πλαισίων και η προώθηση αυτών στα κράτη μέλη με σκοπό την μείωση των σεξιστικών ιδεολογιών που διαιωνίζουν την ανισότητα των δύο φύλων μέσα στην κοινωνία.