Η έννοια της ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την συνθήκη της Λισσαβόνας - Μουστάκας, Χρήστος (2022)
Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής διπλωματικής διατριβής αποτελεί η παρουσίαση και εξέταση της έννοιας της ασφάλειας τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την Συνθήκη της Λισσαβόνας. Η ιστορική εξέλιξη της έννοιας, ο τρόπος και οι παράγοντες με τους οποίους αναπτύχθηκε, η επίδραση των εξωτερικών απειλών στο εσωτερικό της ΕΕ αποτελούν μερικά από τα ερωτήματα που η παρούσα διατριβή καλείται να απαντήσει. Η μεθοδολογία ανάπτυξης της διατριβής ακολουθεί την βιβλιογραφική επισκόπηση και η μεθοδολογία συγγραφής το καρτεσιανό σύστημα.