Μια πρώτη προσέγγιση στην διατροφή του είδους Squalus acanthias στο Βόρειο Αιγαίο - Πορή, Αργυρώ (2022)
Το Squalus acanthias (Linnaeus, 1758) είναι ενδεχομένως το πιο άφθονο είδος καρχαρία που βρίσκεται σήμερα εν ζωή και ένα από τα πιο κοινά είδη καρχαρία στην Ελλάδα. Είναι ένα μικρού μεγέθους βενθικό ψάρι που παρουσιάζει εμπορικό ενδιαφέρον, καταχωρημένο στην IUCN κόκκινη λίστα ως ευάλωτο είδος. Στην παρούσα εργασία θα εξετασθεί για πρώτη φορά η διατροφή του είδους στην περιοχή του βορείου Αιγαίου. Με τη βοήθεια αλιευτικής τράτας βυθού συλλέχτηκαν 84 άτομα του είδους των όποιων τα στομαχικά περιεχόμενα αναλύθηκαν με τη βοήθεια στερεοσκοπίου. Από τα αποτελέσματα προέκυψε πως βασική τροφή του είδους στην περιοχή του βορίου Αιγαίου είναι τα δεκάποδα καρκινοειδή, τα κεφαλόποδα μαλάκια και τα ψάρια.