Χρήση δικτύων στην μελέτη της οικολογίας ιχθυοκοινοτήτων στις Κυκλάδες - Πέτλη, Παναγιώτα (2022)
Κοινωνικό δίκτυο είναι μια κοινωνική δομή αποτελούμενη από κόμβους (συνήθως άτομα ή επιχειρήσεις) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με έναν ή περισσότερους τύπους αλληλεξάρτησης. Τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται για την μέτρηση και απεικόνιση των σχέσεων και των ροών ανάμεσα σε ανθρώπους, ομάδες, επιχειρήσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή οποιεσδήποτε άλλες μονάδες επεξεργασίας γνώσης και πληροφορίας. Για παράδειγμα στην οικονομία, στη οργάνωση επιχειρήσεων, στην κοινωνιολογία, στις χρηματαγορές, στην κοινωνία, στην βιολογία και την ιατρική. Η χρήση των δικτύων μπορεί να δώσει πολύτιμα συμπεράσματα και σε άλλους τομείς όπως το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα στην οικολογία. Έτσι στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα χρησιμοποιήσουμε τα δίκτυα σε οικολογικά δεδομένα ιχθυοκοινοτήτων που έχουν παρθεί από τα νησιά των Κυκλάδων.