Δείκτης cpue για αλίευμα ξιφία - Μαυρουδή, Φωτεινή (2022)
Στην παρούσας εργασίας έγινε μελέτη της μεταβολής του αριθμού των ατόμων ξιφία που αλιεύονται ανάλογα με τις μεταβολές διαφόρων παραγόντων όπως η σελήνη, οι άνεμοι, οι μήνες, τα έτη και οι περιοχές αλίευσης. Επίσης γίνεται συσχέτιση και του δείκτη CPUE με τους παράγοντες αυτούς. Μέσα από τις συσχετίσεις αυτές πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή συμπερασμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις του είδους Xiphias gladius (Linnaeus, 1758) ανάλογα με τους παράγοντες που μελετώνται καθώς και κάποια γενικευμένη αποτίμηση του αποθέματος του είδους στις περιοχές από όπου έχουμε δεδομένα.