Ντοκιμαντέρ «Κάλαντα: το άγχος θανάτου ενός ιατροδικαστή»: η θεωρία και η δημιουργία - Τσιροπούλου, Ευγενία (2022)
Στην εργασία Ντοκιμαντέρ «Κάλαντα: Το Άγχος Θανάτου ενός Ιατροδικαστή» Η Θεωρία και η Δημιουργία, εξετάζεται η έννοια του άγχους θανάτου μέσα από τη βιβλιογραφία και τη σκοπιά των υπαρξιστών φιλοσόφων και ψυχοθεραπευτών, καθώς και μέσα από τη σχολή της Θεωρίας του Terror Management, η οποία αποτελεί το σύγχρονο «αντίπαλο δέος» των υπαρξιστών. Στη συνέχεια συζητείται ο τρόπος της παρατήρησης και της έκθεσης, ως τρόποι κινηματογράφησης και αφήγησης, και η ανάγκη για συνύπαρξή τους. Τα δύο αυτά είδη, ενώ φαντάζουν αρκετά διαφορετικά έως και ασύμβατα μεταξύ τους, εν τούτοις στα «Κάλαντα» χρησιμοποιήθηκαν από κοινού, με τη σύζευξή τους να συμβάλλει σημαντικά στην εμβάθυνση στον ψυχισμό του ήρωα. Έπειτα, αναλύεται η αναπαράσταση των ιατροδικαστών και των νεκρών σωμάτων στις αμερικάνικες αστυνομικές και ιατροδικαστικές σειρές, οι οποίες συχνά αποτελούν τη μοναδική εμπειρία του Δυτικού ανθρώπου για προσλαμβάνουσες παραστάσεις του θανάτου. Τέλος, το κεφάλαιο 5 είναι το ημερολόγιο σύλληψης, κατασκευής και δημιουργίας του ντοκιμαντέρ «Κάλαντα».