Miracles Of Ancient World: δημιουργία VR παιχνιδιού για την ανάδειξη των αρχαιοελληνικών εφευρέσεων - Αγγελιδάκη, Ελένη (2022)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας, που εκπονείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος “Σχεδίαση Ψηφιακών Πολιτιστικών Προϊόντων” του Πανεπιστήμιου Αιγαίου 2019‐2021, είναι η σχεδίαση και υλοποίηση μιας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, διαμέσου της επαφής των χρηστών με αρχαιοελληνικές τεχνολογικές εφευρέσεις. Η διάδραση του χρήστη με το εικονικό περιβάλλον βασίζεται στη χρήση της VR μάσκας Oculus Go. Σκοπός της εργασίας είναι ο χρήστης να εξοικειωθεί και να κατανοήσει την κατασκευή και λειτουργία των αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων, μέσω της παιχνιδοποίησης, με βιωματική διάδραση και εμβύθιση. Παράλληλα, ο χρήστης θα γνωρίσει τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας και της αλληλεπίδρασης του ανθρώπινου παράγοντα με την ψηφιακή εφαρμογή. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς – οργανισμούς ή ακόμα και από την ιδιωτική πρωτοβουλία των χρηστών.