Ανάλυση έργων για το εμβαδόν επίπεδων επιφανειών στα διαδραστικά σχολικά εγχειρίδια των μαθηματικών στο γυμνάσιο - Βράντση, Βασιλική (2022)
Τα σχολικά εγχειρίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί είναι τόσο εργαλείο μάθησης αλλά και διδασκαλίας. Επιπλέον αποτελούν «μεσολαβητές» ή «μετακομιστές» των σκοπών και στόχων των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών. Ο ρόλος των σχολικών εγχειριδίων των Μαθηματικών είναι πολλαπλός γιατί καθοδηγούν τη διδασκαλία αφού προσδιορίζουν το περιεχόμενο που θα διδαχθεί, δομούν το τι θεωρείται «Μαθηματικά», δίνουν τη δυνατότητα επιλογής τι θα αξιολογηθεί και καθορίζουν το διάβασμα του/της μαθητή/-τριας.