Ο ρόλος της οργανωσιακής επικοινωνίας στην ανάπτυξη σχέσεων - Μανιώτης, Αθανάσιος (2022)
Οι σχέσεις που αναπτύσσονται εντός αλλά και εκτός ενός οργανισμού αντανακλούν την κουλτούρα, τις αξίες, την ηθική, την φιλοσοφία και την ιδεολογία εκάστου οργανισμού, στοιχεία τα οποία οφείλει και πρέπει ο εκάστοτε οργανισμός να επικοινωνήσει διαπερνώντας κάθε επίπεδο εσωτερικού οργανογράμματος προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψιν και την θέση του στα εξωτερικά περιβάλλοντα διεθνή και εγχώρια. Η οργανωσιακή επικοινωνία αυτό ακριβώς οφείλει να αναδείξει, την σημασία της δηλαδή στην ανάπτυξη σχέσεων, ως τον σημαντικό και κομβικό παράγοντα για την υιοθέτηση στρατηγικών που αφορούν την εκπαίδευση του προσωπικού σε ανοιχτά συστήματα επικοινωνίας προκειμένου να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στο εσωτερικό ενός οργανισμού αλλά και την δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών ικανών να επιβιώσουν στο σύγχρονο πολύπλοκο και άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.