Προσομοίωση του μικροεπεξεργαστή 8085 της Intel - Μπαλαμούτης, Νικόλαος; Γεωργεδάκης, Νικόλαος (2022)
H υλοποίηση μας έγινε σε C++ με τη χρήση της opensource βιβλιοθήκης imgui. Ο επεξεργαστής μας τρέχει με 64KB μνήμης, ενώ έχουμε υλοποιήσει τις 7 μεταβλητές (μαζί με τον accumulator), τα 5 flags και ενδεικτικά, μερικές εντολές από την κάθε κατηγορία εντολών. Συγκεκριμένα, έχουν υλοποιηθεί , αναλυθεί και δοκιμαστει οι παρακατω εντολες: ● LDA, STA ● MVI A,B,C,D,E,H,L ● MOV A,B,C,D,E,H,L ● ADD A,B,C,D,E,H,L ● ADC A,B,C,D,E,H,L ● RRC ● RLC ● JMP UC, JC, JNC, JZ, JNZ ● CALL UC ● RET ● HLT ● LXI B,D,H,SP ● POP B,D,H ● PUSH B,D,H Στην πτυχιακή αναφερονται λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υλοποιησης, τόσο της εξομοίωσης όσο και της λειτουργίας του gui. Επιπλέον συγκρίναμε την εφαρμοφή μας με την εφαρμογή gnusim ώστε να αναβαθμίσουμε την υλοποίηση μας ανάλογα με τα αποτελέσματα που μας έδινε το δοκιμασμένο σε χρήση GNU 8085. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξοικειωθήκαμε με τον τρόπο λειτουργίας του μικροεπεξεργαστή 8085, καθώς και με τη χρήση της βιβλιοθήκης imgui, ενώ μέσω της C++ που απαιτούσε αυτό το project, αποκτήσαμε γνώσεις σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης και άλλα πράγματα μέσω της χρήσης αυτής της γλώσσας. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία καταφέραμε να τη φτιάξουμε προκειμένου να λειτουργεί στις εντολές που του δίνουμε αλλά και να υπάρχουν αρκετά περιθώρια ανάπτυξης και εφαρμογής περαιτέρω λειτουργιών.