Συστήματα συστάσεων για διαδικτυακές πλατφόρμες πολυμεσικού περιεχομένου - Κωνσταντινίδης, Παντελεήμων; Περπερής, Ιάσων (2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα προβάλλονται έργα κλασσικής μουσικής, με την ονομασία Classicorama. Ο ιστότοπος αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους της μουσικής όπως συνθέτες, παραγωγούς, ωδεία, εκτελεστές μουσικών οργάνων κτλ καθώς και σε απλούς χρήστες που τους αρέσει η κλασσική μουσική. Σκοπός της εργασίας είναι να μπορούν όλοι οι χρήστες να αναζητούν και να παρακολουθούν έργα κλασσικής μουσικής. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα μέσω ενός συστήματος συστάσεων, να προτείνονται στους χρήστες βίντεο από τα έργα κλασσικής μουσικής που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, βάσει των προτιμήσεων τους. Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαμε, προχωρήσαμε στην μελέτη εργαλείων και γλωσσών προγραμματισμού για την ανάπτυξη βασικής δομής της πλατφόρμας καθώς και συστήματα συστάσεων που θα προσαρμόσαμε στην λειτουργία της. Έχοντας ολοκληρώσει την υλοποίηση της πλατφόρμας μπορούμε να πούμε πως το αποτέλεσμα είναι επιτυχές, καθώς το Classicorama παρέχει όλες τις λειτουργίες που είχαν τεθεί εξ αρχής και είναι λειτουργικό. Παρόλα αυτά, λόγω της πιλοτικής έκδοσης και, όπως κάθε ιστότοπος, έτσι και το Classicorama είναι ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και χρήζει βελτιώσεων και προσθηκών.