Covid 19: το ζήτημα της ιχνηλάτησης των επαφών και ο ρόλος των εφαρμογών στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού - Καργάκη, Μαρία (2022)
Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, μέσα από εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών, με την εφαρμογή των νομικών βάσεων για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Γίνεται αναφορά των επιφυλάξεων που υπάρχουν για την χρήση εφαρμογών ιχνηλάτησης επαφών, αναλύονται διεξοδικά, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του COVID-19 και γίνεται σύγκριση μεταξύ τους. Γίνεται περιγραφή των αρχιτεκτονικών των συστημάτων, αλλά και κατηγοριοποίηση των πρωτοκόλλων, ανάλογα με το είδος της προσέγγισης, κεντρικής και αποκεντρωμένης. Επίσης, παρέχεται εκτενής ανάλυση, σε νέες τεχνολογίες οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της COVID-19 εποχής. Τέλος, γίνεται ανάλυση των εφαρμογών παρακολούθησης επαφών που υπάρχουν μέχρι στιγμής στην ΕΕ με στόχο των περιορισμό της εξάπλωσης, επισημαίνοντας κυρίως τα δικαιώματα πρόσβασης ανά εφαρμογή.