Η Μήδεια: θεατρικές παραστάσεις στον 20ο και 21ο πρώτο αιώνα - Μαυράκη, Άννα (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την τραγωδία του Ευριπίδη Μήδεια. Στην εργασία παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, η ζωή του Ευριπίδη, ο ορισμός της τραγωδίας, ο μύθος της Μήδειας, οι <<προηγούμενες>> και οι <<επόμενες> Μήδειες μετά από αυτήν του Ευριπίδη. Επίσης, καταγράφονται όλες οι διαθέσιμες παραστάσεις που υπάρχουν στο Ψηφιακό Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου με λεπτομέρειες για την κάθε παράσταση. Τέλος, στο παράρτημα της πτυχιακής εργασίας παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από τις παραστάσεις καθώς και δημοσιεύματα από εφημερίδες της κάθε εποχής που αφορούν την εκάστοτε παράσταση.