Leadership: decision making, problem framing and the foreign language effect in the context of the pandemic - Μπακογιάννη, Ολυμπία (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία θα αποτελέσει μια προσπάθεια περιγραφής και εμβάθυνσης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων ιδίως σε θέματα ηγεσίας. Στην σύγχρονη εποχή , το παγκόσμιο σύστημα έχει πληγεί από την πανδημία του COVID-19 και για το λόγο αυτό σημαντικό ρόλο συνιστά το πως εκφράζεται το πρόβλημα και οι παράμετροι του στο κοινό. Με κύριους άξονες , ένα διεξαχθέν πείραμα και μια πρωτοποριακή ως προς τα δεδομένα προσέγγιση θα επαναδιατυπωθεί το ερώτημα που τέθηκε, σε διαφορετικούς ως προς την γλώσσα ερωτηθέντες. Από την υπόθεση αυτή, θα μελετηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθούν, όπως και η αντικειμενικότητα τους όταν καλούνται να απαντήσουν σε ζητήματα που έχουν διατυπωθεί τόσο στην μητρική τους όσο και σε μια ξένη προς εκείνους γλώσσα. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συσχετιστούν με τα ήδη υπάρχοντα συμπεράσματα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο η θεωρία επιβεβαιώνεται. Τέλος, θα δοθούν περαιτέρω προτάσεις αναφορικά με την υπόθεση με μια εναλλακτική απεικόνιση του θέματος σε περίοδο διεθνούς κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.