Δορυφορικά μέσα & συστήματα ελέγχου για την πρόληψη και αντιμετώπιση ναυτικών ατυχημάτων - Γιαννάκαρου, Χρυσοβαλάντου Αλεξάνδρα (2022)
Τα ναυτικά ατυχήματα αποτελούν ένα ζήτημα μείζον σημασίας για το συνολικό ναυτιλιακό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, με στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την αντιμετώπιση αυτών, η επιστημονική κοινότητα σε συνεργασία και με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αλλά και τους παγκόσμιος θεσμούς έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων δορυφορικών μέσων και συστημάτων με ευρεία χρήση στον ναυτιλιακό τομέα. Τα δορυφορικά συστήματα τα οποία χρησιμοποιούν τα πλοία, στις μέρες μας, παρέχουν μία αυξημένη πιθανότητα αποφυγής των ατυχημάτων εντός του θαλάσσιου χώρου.