Η συμβολή της ναυτιλίας στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης: η περίπτωση της Royal Caribbean Cruises Ltd - Μάλαμα, Νεφέλη (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διαπραγματεύεται το θέμα της συμβολής της ναυτιλίας στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και πιο συγκεκριμένα καταπιάνεται με τον τομέα της κρουαζιέρας. Ο στόχος είναι να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η Royal Caribbean Cruises, που αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη ναυτιλιακή επιχείρηση μετά την Carnival Cruise Lines με έδρα και οι δύο το Μαϊάμι της Φλόριντα, συμβάλλει στην επίτευξη των 17 SDGs του ΟΗΕ και τι ενέργειες κάνει επ’αυτού. Γι’ αυτόν το λόγο θα αναπτυχθεί ένα μεθοδολογικό πρότυπο καταγραφής της πληροφορίας που παρέχεται στην επίσημη έκθεση βιωσιμότητας (sustainability report) του 2019 της Royal Caribbean, όπου θα διερευνά τις επιμέρους παραμέτρους όπου συντελούν στην εφαρμογή μέτρων για τη βιωσιμότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Πριν όμως από αυτό θα γίνει μία ανάλυση της έννοιας της Βιωσιμότητας σε γενικό και συνολικό επίπεδο και στη συνέχεια θα χαραχθεί κατεύθυνση προς τη Βιωσιμότητα σε συνδυασμό με τον Τουρισμό σήμερα. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής