Αποτίμηση της θέσης της γυναίκας στον εργασιακό χώρο: μελετώντας την πόλη της Κατερίνης - Παπαδοπούλου, Καλλιόπη-Χρυσοβαλάντου (2022)
Σκοπός της παρούσας μελέτης και εργασίας είναι να ορισθεί, να αποσαφηνισθεί και να διερευνηθεί ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, συγκεκριμένα στον επαγγελματικό κλάδο. Είναι γενικότερα αποδεκτό πως υπάρχουν ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την εργασία τους αλλά και στο τι εισπράττουν στην καθημερινότητα τους. Η διπλωματική αυτή εργασία αποσκοπεί στο να μελετήσει πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, πώς βιώνουν οι ίδιες την προσπάθεια τους να ανελιχθούν και να διεκδικήσουν υψηλότερες θέσεις ιεραρχίας αλλά και πως οι ίδιες ανταποκρίνονται στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Η μελέτη μας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κατερίνης.