Νανοενθηλάκωση στην βιομηχανία τροφίμων - Κετικίδου, Αικατερίνη (2022)
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη (ΠΜ), αποτελεί μία βιβλιογραφική ανασκόπηση αντικείμενο της οποίας είναι η διαδικασία της νανοενθυλάκωσης και η εφαρμογή της στην Βιομηχανία Τροφίμων. Αφού αποδοθούν με σαφήνεια οι εμπλεκόμενοι όροι, έπειτα το θέμα μας αναλύεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την σύνθεση, την παρασκευή & τον χαρακτηρισμό των νανογαλακτωμάτων, ενώ το δεύτερο αναφέρεται ειδικά στην εφαρμογή αυτών στην Βιομηχανία Τροφίμων. Επιπλέον, γίνεται αναφορά τόσο στις τρέχουσες, όσο και στις μελλοντικές προοπτικές που έχει η ανοενθυλάκωση, η χρήση δηλαδή νανογαλακτωμάτων στη Βιομηχανία Τροφίμων. Σκοπός της παρούσας ΠΜ είναι πέραν του να αποδοθεί ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζονται τα νανογαλακτώματα (μέθοδοι υψηλής και χαμηλής ενέργειας καθώς και αναλυτικά οι διαδικασίες έκαστης), να αναδειχθεί το εύρος εφαρμογής που μπορούν να έχουν στην Βιομηχανία Τροφίμων (λόγοι για να χρησιμοποιηθούν τα νανογαλακτώματα, πλεονεκτήματα αυτών, προοπτικές και χρήση τους σε υλικά συσκευασίας τροφίμων, κόστος και ασφάλεια).