Οι "αλογάδες" της Λέσβου: ανδρισμός, ανταγωνισμός και επιτέλεση - Τσιδήμη, Αφροδίτη-Μαρία (2022)
Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην ιδιαίτερη τοπική ενασχόληση των ανδρών, κυρίως, κατοίκων, του νησιού της Λέσβου με τα άλογα. Ο σκοπός της εργασίας είναι, αφενός, η ανάδειξη της συνολικής δράσης των «αλογάδων» στο νησί και αφετέρου, η ανάλυση των αλλαγών, που έχουν επέλθει σε αυτή την ασχολία μεταξύ των δύο τελευταίων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα έως και σήμερα.