Η αρχή της συμμετοχής στην αθηναϊκή δημοκρατία - Πατερή, Παρασκευή (2022)
Η εργασία πραγματεύεται το βαθμό και το χαρακτήρα της συμμετοχής των πολιτών στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία. Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν άμεση και στηριζόταν στη συνεχή και προσωπική συμμετοχή των πολιτών. Μολονότι έδινε έμφαση στην ισότητα των πολιτικών δικαιωμάτων, στην πράξη υπήρχαν διάφορες ανισότητες που εμπόδιζαν τη συμμετοχή στους πολιτικούς θεσμούς.