Μελέτη στην προσαρμοστικότητα του διαδικτύου μετά από γεγονότα μεγάλης κλίμακας - Τσεκερης, Ηλιας (2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία σχετίζεται με την δημιουργία ενός PostgreSQL/PostGIS εργαλείου που μας επιτρέπει να δούμε κατα πόσο επηρεάστηκε η τοπολογία του δικτύου μιας περιοχής ύστερα απο ένα σημαντικό γεγονός. Οι κατηγορίες γεγονότων που εντάσσονται στο πλαίσιο της παρούσας διπλωματικής είναι: Αθλητικά, Καταστροφές, Μεγάλες Πορείες, Κυβερνοεπιθέσεις και δικτυακά προβλήματα. Όλα τα γεγονότα που αναλύθηκαν έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2014. Το εργαλείο λογισμικού που υλοποιήθηκε παράγει στατιστικά σε μορφή γραφικών παραστάσεων που μας δείχνουν τον συνολικό αριθμό προβλημάτων που σημειώθηκαν σε ενα δίκτυο για συγκεκριμένο τόπο και χρονική στιγμή. Η σπουδαιότητα ενός τέτοιου εργαλείου, έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα σύστημα προειδοποίησης για μελλοντικά συμβάντα ή να μας δώσει πληροφορίες αν ένα συμβάν έλαβε χώρα σε περιπτώσεις που δεν έχει γίνει γνωστό στον τύπο ή αλλού.