Μελέτη σχεδίαση και ανάπτυξη μικροδικτύου διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βασιζόμενο σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) σε ετερογενές τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον - Archontos, Nikolaos; Αρχοντός, Νικόλαος (2022)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ολοκληρωμένη μελέτη, σχεδίαση και ανάπτυξη μικροδικτύου διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο είναι βασιζόμενο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) σε ετερογενές τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον με γνώμονα Ανάπτυξης το Έξυπνο Ενεργειακό Δίκτυο. Η παρούσα εργασία καλείται να μελετήσει τις ενεργειακές πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, όπως είναι το GridLAB-D, αλλά και τις επικοινωνιακές πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, όπως και το Network Simulator 3 (ns-3), καθώς και η μεταξύ τους συνένωση με τη χρήση προγραμμάτων συν-προσομοίωσης, όπως είναι το Hierarchical Engine for Large-scale Infrastructure Co-Simulation (HELICS).