Δημιουργία συστήματος διαχείρισης διπλωματικών - Λιναρδής, Γεώργιος (2022)
Για τους περισσότερους φοιτητές ανεξαρτήτως επιπέδου σπουδών, είτε αναφερόμαστε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, είναι απαραίτητη η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο τέλος της διάρκειας των σπουδών τους. Αρκετές φορές η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο φοιτητής ώστε να αναλάβει θέμα διπλωματικής είναι χρονοβόρα και με περιττή πολυπλοκότητα καθότι περιέχει πολλά διαφορετικά στάδια στα οποία εμπλέκονται διαφορετικά μέρη. Έτσι ο φοιτητής πρέπει να βρει ένα θέμα που θεωρεί ενδιαφέρον και με το οποίο να θέλει να ασχοληθεί, να αναζητήσει τον καθηγητή με τον οποίο θα συνεργαστεί και ο οποίος θα επιβλέπει την πορεία της διπλωματικής και να στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη της συγγραφής. Η αποτελεσματική καθοδήγηση από τον επιβλέποντα καθηγητή στην διάρκεια της συγγραφής αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για την μεγιστοποίηση της απόδοσης του φοιτητή αλλά και την δημιουργία μιας όσο το δυνατόν αρτιότερης δομής της διπλωματικής, άλλωστε και αυτό το στάδιο των σπουδών θεωρείται στάδιο εκμάθησης και εξέλιξης του συγγραφέα. Η παρούσα διπλωματική έχει ως στόχο την δημιουργία ενός συστήματος το οποίο θα διαχειρίζεται τις διπλωματικές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θα είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου απο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.Προτεραιότητα του συστήματος είναι κατά την ολοκλήρωση του να αποτελέσει ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με τελικό αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση μιας διπλωματικής εργασίας.