Εικονικοποίηση δικτύου και υπηρεσιών - Ψαραδάκης, Ισίδωρος (2022)
Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η αγορά εικονικοποίησης υπηρεσιών έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο στόχος ενός διαχειριστή πληροφορικής είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας και υψηλής απόδοσης εφαρμογές, εγκαίρως και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Η εικονικοποίηση υπηρεσιών μετακινεί αυτόν τον στόχο πιο κοντά στην πραγματικότητα, μειώνοντας τις δοκιμαστικές δυσχέρειες. Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα παρουσιαστούν οι διαφορετικοί τύποι εικονικοποίησης καθώς επίσης τα οφέλη και οι νέες τάσεις της εικονικοποίησης υπηρεσίας. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να δείξει ότι η εικονικοποίηση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τις λειτουργίες της πληροφορικής. Κύριος παράγοντας που είναι υπεύθυνος για την οδήγηση της αγοράς εικονικοποίησης υπηρεσιών εξακολουθεί να παραμένει η ανάγκη να αποφύγουμε ένα ακριβό εργαστηρίο δοκιμών και η εξοικονόμηση χρόνου για την ανίχνευση σφαλμάτων. Ως βασικότερο συμπέρασμα της παρούσας μελέτης σημειώνεται το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι οργανισμοί κι επιχειρήσεις στο μέλλον αναμένεται να χρησιμοποιούν την εικονικοποίηση στο πλαίσιο λειτουργίας κι ανάπτυξή τους. Από την άλλη πλευρά, οι κανονισμοί και οι πολιτικές ασφάλειας δεδομένων είναι ένας από τους περιορισμούς που αναμένεται να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς στο εγγύς μέλλον.Ακόμη θα επιχειρηθεί μια συγκριτική ανάλυση των μεθόδων εικονικοποίησης που χρησιμοποιούν πάροχοι εικονικοποίησης παγκόσμιας εμβέλειας και ειδικότερα των Microsoft και Amazon, πάροχοι υπηρεσιών Cloud .