Διαχρονικές τάσεις της αντιπροσώπευσης των δύο φύλων στο φοιτητικό πληθυσμό της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - Φτάρα, Τριανταφυλλιά (2022)
Η παρούσα εργασία προσπαθεί να διερευνήσει και να αναλύσει τις έμφυλες διαφορές στην Ελληνική κοινωνία μέσα στην πάροδο των τριάντα πέντε χρόνων που έχουν περάσει από το 1980. Πιο συγκεκριμένα προσπαθεί να καταγράψει τάσεις αλλαγής και να τις συνδέσει με ευρύτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές αλλαγές.. Αν και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στις μέρες μας έχει επέλθει η ισότητα των δύο φύλων , τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας καθώς και η ίδια η πραγματικότητα μας δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο βαθμό που το υποστηρίζουν. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε πως δεν έχει υπάρξει βελτίωση. Τα τριάντα πέντε τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί κάποιες αλλαγές , αλλά για να επέλθει ισότητα με την πλήρη σημασία της λέξης πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα εξέλιξης . Πόσο μάλλον σε μία κοινωνία όπου τα στερεότυπα είναι βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση όλων των ανθρώπων.