Μαθαίνοντας μέσω του βιώματος και της μουσικής ζητήματα που προκύπτουν για την ανάπτυξη του νηπίου - Μάρκου, Αγγελική Μαρία (2022)
Η βιβλιογραφική έρευνα πραγματεύεται το ζήτημα της μάθησης μέσω του βιώματος της μουσικής, καθώς και τα θέματα τα οποία προκύπτουν σχετικά με την ανάπτυξη των νηπίων. Συγκεκριμένα, το πρώτο κεφάλαιο αφορά στη συμβολή της μουσικής στην αναπτυξιακή ψυχολογία των νηπίων. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μουσική ως βιωμένη εμπειρία στο εκπαιδευτικό σύστημα για την προσχολική αγωγή. Και το τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσει την επικοινωνιακή διάσταση της μουσικής σχετικά με την διαμόρφωση του μουσικού βιώματος. Τέλος, παρατίθενται συμπεράσματα. Στην παρούσα εργασία θα μας απασχολήσουν τα εξής ερωτήματα:Ποια η συμβολή της μουσικής στην ανάπτυξη των νηπίων, σε σωματικό αλλά και νοητικό επίπεδο; Ποιες ευκαιρίες δίνονται μέσα από τα ΑΠΣ και ΔΕΠΠΣ του νηπιαγωγείου για τη στήριξη της μουσικής εκπαίδευσης;