Απόψεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με τον θεσμό του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου - Παντζή, Ανδριανή (2022)
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 1982, με τον Ν. 1304/1982, αντικατέστησε τον θεσμό του Επιθεωρητή, ο οποίος ήταν αρνητικά φορτισμένος λόγω της σύνδεσής του με την επταετή δικτατορία, με τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, έως το 2018, ήταν υπεύθυνοι, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου διήρκησε, έως το 2018, οπότε αντικαταστάθηκε με τον Ν.4547/2018 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, από τον θεσμό του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου έχουν ήδη συμπληρώσει παραπάνω από έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Στο πλαίσιο αυτό, από προσωπικό ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς η ερευνήτρια υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η παρούσα μελέτη φιλοδοξεί να συμβάλει στην εκπαιδευτική έρευνα, αναφορικά με τη λειτουργία και την αποτίμηση του έργου αυτού του νέου θεσμού, μέσα από τη διερεύνηση και την καταγραφή των απόψεων των μάχιμων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.