Αλληλέγγυα δίκτυα καφέ και οι σχέσεις με την πόλη: παραδείγματα από δίκτυα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες του Μεξικού και της Γουατεμάλας - Καμηνιώτη, Μαρία (2022)
Στη παρούσα μελέτη θα εξεταστούν τα αλληλέγγυα δίκτυα με βάση το προϊόν του καφέ, τη δομή και τα χαρακτηριστικά αυτών των δικτύων, η σχέση τους με τη πόλη της Αθήνας καθώς και κάποια παραδείγματα από δίκτυα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες του Μεξικού και της Γουατεμάλας. Ειδικότερα θα αναζητηθεί κατά πόσο τα αλληλέγγυα δίκτυα του καφέ έχουν διευρυνθεί και έχουν γίνει ευρέως αποδεκτά στην εν λόγω πόλη. Επίσης στην εργασία αυτή θα γίνει εκτενής αναφορά στην παραγωγή του καφέ σε δύο συγκεκριμένες χώρες της λατινικής Αμερικής, το Μεξικό και την Γουατεμάλα και στις σχέσεις τους με τα αλληλέγγυα δίκτυα καφέ στην Αθήνα, όπως εγχειρήματα για την διανομή του καφέ και καφετέριες που προμηθεύονται από τις εν λόγω χώρες καφέ.