Άτλαντας πυρκαγιών του Νομού Ηλείας από το 1980 έως το 2016 - Ρούτση, Κωνσταντίνα (2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει σαν στόχο την καταγραφή και παρακολούθηση των καταγεγραμμένων περιστατικών πυρκαγιάς που σημειώθηκαν στο νομό Ηλείας την περίοδο 1980-2016. Η οργάνωση σε βάση δεδομένων σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά των περιστατικών πυρκαγιάς αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση του κινδύνου τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο σχεδίων δράσης κατά την εκδήλωσή τους. Σημαντικό εργαλείο στην διαχρονική παρακολούθηση των πυρκαγιών όσο και την χαρτογράφησή τους αποτέλεσε η χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (ΓΣΠ) και η δημιουργία θεματικών χαρτών.