Γεωγραφία ορεινών αγώνων και τοπική ανάπτυξη: το παράδειγμα των ορεινών αγώνων της Κρήτης - Παλάσσης, Νίκος (2022)
Στη συγκεκριμένη εργασία ασχολήθηκα με το ορεινό τρέξιμο στη Κρήτη που ως σκοπό έχει να βοηθήσει στη τοπική ανάπτυξη, αλλά και μέσω των συνεντεύξεων στη καθημερινότητά μας. Στη βιβλιογραφική ανασκόπηση έγραψα για την ιστορία των περιοχών, ενώ χρησιμοποίησα και εικόνες για καλύτερη παρατήρηση του αναγνώστη. Στις μεθόδους και τα δεδομένα ανέλυσα τους αγώνες και κατέγραψα τις διαδρομές του κάθε αγώνα και τις στάσεις που έχουν ο καθένας απ'αυτούς. Επίσης, πρόσθεσα και διάφορους χάρτες με τις διαδρομές των αγώνων. Χρησιμοποίησα τα ξενοδοχειά τα οποία είναι σε ιδιαίτερη προτίμηση για τους αθλητές που έρχονται από άλλες περιοχές ή του νησιού και γενικότερα και τι όφελος έχει το κάθε ξενοδοχείο. Στα αποτελέσματα χρησιμοποιήσα πίνακες με τα στατιστικά του κάθε αθλητή εκείνης της χρονιάς και σχολίασα τα στατιστικά και τις επιδόσεις των πρώτων αθλητών και αθλητριών και διάφορα άλλα. Στη συνέχεια πήρα συνέντευξη από τριών πολύ σπουδαίους αθλητές τον Μανώλη Σηφάκη και τον Παντελή Καμπαξή και Δημήτρη Θεοδωρακάκο κάνοντάς τους από 10 ερωτήσεις. Τέλος, μέσω των συμπερασμάτων σχολίασα τα αποτελέσματα και διάφορα άλλα ζητήματα που έχουνε να κάνουν με το ορεινό τρέξιμο και την τοπική ανάπτυξη στη περίπτωση της Κρήτης.