Πρόγραμμα εκμάθησης μαθηματικών μέσω νέων τεχνολογιών: μελέτη περίπτωση μαθητή με ήπια νοητική υστέρηση και νευρική ανορεξία - Χαϊτόγλου, Σοφία (2022)
Οι μαθητές με νοητική υστέρηση έχουν ανάγκη από τη διαμόρφωση ενός προγράμματος παρέμβασης, στο οποίο θα αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες τόσο στο μάθημα της γλώσσας όσο και στο μάθημα των μαθηματικών. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να εξετάσει την αποτελεσματικότητα ενός εξατομικευμένου προγράμματος εκμάθησης και διδασκαλίας μαθηματικών με τη συμβολή νέων τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα, η ερευνητική μέθοδος που χρησιμοποιείται στην παρούσα εργασία είναι η μελέτη περίπτωσης οκτάχρονου μαθητή με παιδοψυχιατρική διάγνωση για ήπια νοητική υστέρηση και νευρική ανορεξία. Για τη συλλογή δεδομένων αξιοποιήθηκε η συμμετοχική παρατήρηση. Τα ερευνητικά δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι το εξατομικευμένο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε είχε θετική επίδραση στο μαθητή και ενίσχυσε σημαντικά την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν τα μαθηματικά.