Η εκπαιδευτική πολιτική της γελοιογραφίας: η περίοδος της μεταρρύθμισης Γεράσιμου Αρσένη (1996-2000) - Παππάς, Δημήτριος (2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο έρευνας να αναλύσει τις πολιτικές γελοιογραφίες που αφορούν την εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από τις 25 Σεπτεμβρίου του 1996 μέχρι τις 13 Απριλίου του 2000 (υπουργία Γεράσιμου Αρσένη). Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνήσει με ποιο τρόπο οι γελοιογραφίες αναπαριστούν και σχολιάζουν την κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική εκείνης της περιόδου. Το ερευνητικό υλικό αντλήθηκε από τέσσερις εφημερίδες της εποχής: τα Νέα, την Ελευθεροτυπία, την Καθημερινή και το Βήμα. Η επιλογή των συγκεκριμένων εντύπων έγινε με τα εξής κριτήρια: καταρχάς οι εφημερίδες καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος του πολιτικού φάσματος και, επιπλέον, ήταν από τις πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες της εποχής.