Δημιουργία διαδραστικού βίντεο με το H5P - Γρηγοράκου, Παναγιώτα; Grigorakou, Panagiota (2022)
Η παρούσα εργασία προσεγγίζει το θέμα της ψηφιοποίησης της μάθησης μέσα από μοντέλα εκπαιδευτικού σχεδιασμού ανάπτυξης ηλεκτρονικών μαθημάτων. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται το H5P ως εργαλείο συγγραφής πολυμεσικού υλικού και συγκεκριμένα επιλέγεται ένα διαδραστικό βίντεο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της Ε' τάξης του δημοτικού σχολείου στο μάθημα των Αγγλικών με σκοπό να διαπιστωθούν τα παιδαγωγικά του οφέλη. Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για την Πληροφορική και τα Τ.Π.Ε., την Εκπαιδευτική Τεχνολογία, τον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και ειδικότερα την ανάπτυξη ηλεκτρονικού μαθήματος με βάση το μοντέλο του ADDIE. Επιμέρους στόχοι της εργασίας είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τα οφέλη από την χρήση πολυμεσικού υλικού στην εκπαίδευση, να αποκτήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες αυτονομίας στην μάθηση και κριτικής αναζήτησης πληροφοριών σε σχέση με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους με απώτερο στόχο να διευκολύνουν την μάθησή τους.